Kjøkkenarbeid-abstinenser?

Vi har et gammelt kjøkken som meget snart er klar for utskiftning, deriblant en gammel stekeovn som nok har gjort sin misjon her i livet. Men det fungerer enda - både ovnen og resten av kjøkkenet. Og det var jammen deilig å komme hjem igjen til et "vanlig" kjøkken, og alle kjente ting både av redskaper og ingredienser. Jeg er ingen superhelt på kjøkkenet, og enda værre har det vært dette året vi har vært i Singapore. Da synes jeg det ofte var vanskelig og enda kjedeligere å lage både middager og å bake. 

Idag har vi fått oss en god økt på kjøkkenet, Johannes og jeg. Først bakte vi deilige rundstykker - TRINES RUNDSTYKKER. Kjempeenkel og deilig rundstykke-oppskrift. Johannes laget også skilpadde-rundstykker :) Og de smakte visst fantastisk ifølge Johannes. Det gikk tre ferske rundstykker med gulost på ned på høykant i den lille guttekroppen.

Og så laget vi BENTES BROWNIES-MUFFINS. De var det år og dag siden jeg hadde laget, men utrolig deilig brownies i muffins-former. Masse sukker :) Husker vi fikk dem servert i Heptekjerr på et speiderleder-møte en gang, og alle var ville for å få oppskriften. Bakte de veldig mye tidligere, men nå var det altså flere år siden.

Og så var det båtpoteter, salat og grillmat på menyen når mannen kom fra jobb. "Yummi in my tummy" som Johannes pleier å si! Deilig med middag i sola på verandaen! Vi rakk nesten hele middagen ute, mens vi hørte på tordenværet og så knallmørke skyer nerme seg. Plutselig måtte vi løpe når himmelen åpnet seg, men det er jo litt koselig det også når man ikke har lenger å løpe enn få meter fra verandaen og inn. 

Et lite sitat fra Johannes igjen, det begynner å bli en stund siden sist; Han hadde masse energi når vi laget rundstykker i dag, og jeg sa han hadde maur i rompa. "Nææææææi, æ har ikke det. Æ bare gjør sånn fordi æ æ levende!!"

Og akkurat nå her jeg sitter og skriver blogg og har tv på ser Johannes en gammel dampbåt med det norske flagget bakpå. "Se!! Æ det ein 17. mai-båt?"

Legger ved et bilde av lørdagsgodteriet vårt også;

Ønsker alle ei fin uke - med eller uten maur i rompa!

6 kommentarer

25.06.2012 kl.20:08

Så stas å bli nevnt i bloggen;)

Lise Moss Johannesen

26.06.2012 kl.02:43

De jorbaærene så ammen gode ut, gleder meg til å smake ordentlige Norske jorbær.:-)

lineinspirasjon

26.06.2012 kl.13:06

Det er så gøy med mat, også med tanke på å ta med barna på baking ol. Kjøkkenet mitt er noe av det eneste jeg savner i reiseperioder, skjønner hva du mener!

ravn73

26.06.2012 kl.22:36

lineinspirasjon: Ja får jammen prøve å være litt flink med maten, viktig å lære gode matvaner videre når man har barn.

ravn73

26.06.2012 kl.22:37

Lise: De var NYDELIGE :)

Siren

02.07.2012 kl.11:54

Flinka flinka flinka:)) Jeg tror jammen jeg også må bake litt snart! Så veeldig godt ut.

Skriv en ny kommentar

ravn73

ravn73

40, Lillesand

Startet blogg før vi skulle flytte til Singapore våren 2011, og synes det var så gøy at jeg fortsatte når vi kom hjem et drøyt år etterpå. Blogger om små og store opplevelser, ting vi gjør med huset, osv.

Kategorier

Arkiv

hits